Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια: Τι είναι η «διπλή συνεδρία» και σε ποιους απευθύνεται;

Όποιος ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη μεταμόσχευση μαλλιών και ερεύνησε λίγο το θέμα πιθανότατα έχει συναντήσει τον όρο "mega session", "double session" ή DDF.

Τι σημαίνουν αυτοί οι όροι; Είναι ασφαλής η θεραπεία; Είναι αποτελεσματική; Και για ποιους θεωρείται κατάλληλη; Όλες οι απαντήσεις σε αυτό το άρθρο

 

Πολλές ερωτήσεις έχουν τεθεί σχετικά με την «διήμερη»  μεταμόσχευση μαλλιών , γνωστή και ως "mega session" ή "double session", και τον επαγγελματικό όρο DDF - ακρωνύμιο για το Double Day FUE.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το τέλος και ας απαντήσουμε στην πιο πιεστική ερώτηση: Θέτει το DDF σε κίνδυνο τον ασθενή;

Η απάντηση είναι σαφής - όχι.

 

Η θεραπεία DDF, ή όπως αναφέρθηκε παραπάνω, "mega session", είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία. Δεν είναι επικίνδυνη και δεν προκαλεί δυσαπορρόφηση των τριχοθυλακίων ή κάθε άλλους είδους μύθους και ψεύδη που κυκλοφορούν σε όλο το διαδίκτυο.

Δυστυχώς, αυτές οι ψευδείς πληροφορίες προέρχονται από ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ιατρικές διαδικασίες και όχι μόνο δημιουργούν εντελώς περιττό πανικό, αλλά προκαλούν στους ασθενείς άρνηση για την σωστή θεραπεία που μπορεί να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα γι' αυτούς.

 

Επιπλέον, ειδικοί από όλο τον κόσμο συμφωνούν σήμερα, ότι αυτή είναι μια εξαιρετική λύση και πολλά έχουν ειπωθεί για τη διήμερη θεραπεία στο πρόσφατο συνέδριο μεταμόσχευσης μαλλιών που πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης από τη Διεθνή Ένωση Χειρουργικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών (ISHRS).

 

Πώς γίνεται μια μεγάλη (διήμερη) συνεδρία;

 

Το Mega Session είναι μια μοναδική θεραπεία με τη μέθοδο DHI MicroSapphire και είναι βασικά μια επέμβαση που κατανέμεται σε δύο συνεχόμενες ημέρες.  Την πρώτη ημέρα, συλλέγεται ο μισός και πλέον αριθμός τριχοθυλακίων που τοποθετούνται στην πρόσθια γραμμή των μαλλιών και τα μπροστινά μέρη, ένω την επόμενη μέρα συλλέγεται το υπόλοιπο  του συνολικού αριθμού των τριχοθυλακίων και μεταμοσχεύονται τα πίσω μέρη.

 

Μια διήμερη θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών κατανεμημένη σε δύο ξεχωριστές ημέρες επιτρέπει τη συλλογή περίπου 20% περισσότερων ωοθυλακίων και, κατά συνέπεια, την κάλυψη μιας μεγαλύτερης περιοχής μεταμόσχευσης κατά τη διάρκεια μιας μόνο θεραπείας: η διαίρεση σε δύο ημέρες επιτρέπει την απολύτως ασφαλή συλλογή μεταξύ 4.500 και 5.500 ωοθυλακίων από τη δότρια περιοχή του κεφαλιού και τις δότριες περιοχές στη γενειάδα και το στήθος, χωρίς κίνδυνο τραύματος ή βλάβης.

 

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα μιας μεγάλης συνεδρίας είναι ότι λόγω της διαίρεσης σε δύο ξεχωριστές ημέρες θεραπείας, τα ωοθυλάκια που συλλέγονται δεν περιμένουν πολλές ώρες έξω από το σώμα, γεγονός που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ρυθμός απορρόφησης.

Δηλαδή, εάν σε μια κλασική μεταμόσχευση FUE 4.000 ωοθυλακίων θα έχει ως αποτέλεσμα την απορρόφηση περίπου 3.000, σε μια μεγα-συνεδρία DHI Microsapphire, η ίδια μεταμόσχευση 4.000 ωοθυλακίων θα οδηγήσει σε πραγματική απορρόφηση και ανάπτυξη περίπου 3.900. Δεδομένου ότι κατά μέσο όρο η αναλογία θυλακίου προς μαλλιά είναι 2,5 τρίχες ανά θυλάκιο, αυτή είναι μια πολύ μεγαλύτερη ποσότητα μαλλιών και επομένως το αποτέλεσμα θα φαίνεται επίσης πληρέστερο,  Πυκνό και πιο φυσικό.

 

Με αυτόν τον τρόπο, είναι μερικές φορές δυνατό να αποθηκεύσετε μια άλλη επίσκεψη για μια δεύτερη θεραπεία μετά από ένα χρόνο, γεγονός που θα εξοικονομήσει πρόσθετα έξοδα ταξιδιού, πρόσθετη ανάκαμψη, ημέρες διακοπών από την εργασία και άλλους περιορισμούς.

 

Για ποιον είναι κατάλληλο ένα mega session;

 

Μια μεγάλη διήμερη επέμβαση (mega session) δεν είναι κατάλληλη για κάθε ασθενή και συνιστάται συνήθως για ασθενείς ηλικίας 23 ετών και άνω.

Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για εκείνους με μεγάλη δότρια περιοχή, δηλαδή ασθενείς των οποίων η δότρια είναι μεγαλύτερης ποσοτικής αξίας σε αριθμό τριχοθυλακίων από το μέσο όρο και των οποίων η ποιότητα των μαλλιών είναι αρκετά καλή για την επίτευξη της διαδικασίας.

Όχι μόνο η δότρια περιοχή πρέπει να είναι εκτεταμένη σε εύρος, αλλά πρέπει επίσης να είναι και σχετικά πυκνή.


Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το άτομο που λαμβάνει την τελική απόφαση είναι μόνο ο γιατρός κατά την φυσική διάγνωση στην κλινική: εάν η περιοχή του δότη δεν είναι κατάλληλη, ο γιατρός θα του το πει κατηγορηματικά. Αλλά αν ο γιατρός συστήσει αυτή την επιλογή, αυτό σημαίνει ότι όλες οι συνθήκες είναι κατάλληλες και δεν υπάρχει λόγος να φοβηθεί κανείς.

Να είστε σίγουροι ότι ο γιατρός έχει έναν στόχο - να διατηρήσει την υγεία των υπαρχόντων μαλλιών σας, μαζί με την αποκατάσταση των μαλλιών που έχετε χάσει, και δεν πρόκειται να κάνει κάτι για να σαμποτάρει αυτόν τον στόχο.
Αποτέλεσμά Mega Session από τον Dr. Levent Acar, Κλινική Cosmedica, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Αποτέλεσμά Mega Session από τον Dr. Levent Acar, Κλινική Cosmedica, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Mega Session - κοινά λάθη

 

Ας καταρρίψουμε έναν από τους πιο συνηθισμένους μύθους σχετικά με τις μεγάλες συνεδρίες (mega sessions) – σε σχέση με την μονοήμερη επέμβαση δεν σημαίνει ότι παίρνετε διπλάσια Τριχοθυλάκια!

Στην πραγματικότητα, η διαφορά μεταξύ της συγκομιδής μιας συνεδρίας και δύο συνεδριών μέρα με τη μέρα μπορεί να είναι περίπου 20% περισσότερα τριχοθυλάκια.

Για παράδειγμα, εάν ένας ασθενής λάβει διάγνωση ότι 4.000 τριχοθυλάκια μπορούν να συλλεχθούν και να μεταμοσχευθούν σε μία συνεδρία και ότι είναι κατάλληλος για μονοήμερη επέμβαση, ο συνολικός αριθμός των τριχοθυλακίων που μπορούν να συλλεχθούν από αυτό θα είναι περίπου 5.000 έως 5.500.

 

Δεν υπάρχει καμία ερευνητική απόδειξη που να μιλά για κάποιο κίνδυνο και ορισμένες κλινικές διαιρούν ακόμη και τις περισσότερες από τις «τακτικές» μεταμοσχεύσεις τους μεταξύ 2.000 και 2.500 τριχοθυλακίων (σχεδόν το 90% των θεραπειών) σε δύο ημέρες.

Όλα βέβαια εξαρτώνται από το αν είναι δυνατή η συλλογή μιας τέτοιας ποσότητας τριχοθυλακίων χωρίς να καταστραφεί η δότρια περιοχή και είναι ήδη δουλειά του γιατρού να αποφασίσει και να αναλάβει την ευθύνη.

 

Ένα άλλο σοβαρό λάθος, το οποίο συνήθως προέρχεται από άτομα που δεν είναι βαθιά εξοικειωμένα με την ιατρική διαδικασία, είναι η δήλωση ότι η ποσότητα των τριχοθυλακίων που συλλέγονται για δύο ημέρες θεραπείας είναι πολύ υψηλή και ότι πολλά από αυτά δεν θα επιβιώσουν και θα «πεταχτούν».

Η αλήθεια είναι ότι ισχύει το αντίθετο - σε μια μεγάλη συνεδρία η απορρόφηση των τριχοθυλακίων μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη, αφού σε δύο ημέρες η διαδικασία της συγκομιδής χωρίζεται σε δύο, πράγμα που σημαίνει ότι τα συλλεχθέντα τριχοθυλάκια παραμένουν πραγματικά λιγότερο χρόνο έξω από το σώμα και επομένως αυξάνονται οι πιθανότητες απορρόφησής τους.

 

Η πρακτική της θεραπείας μεγάλων συνεδριών (mega sessions)

 

Τώρα που διαπιστώσαμε το γεγονός ότι δεν συλλέγεται ολόκληρη η ποσότητα των τριχοθυλακίων σε μία ημέρα και στη συνέχεια η μεταμόσχευση συνεχίζεται   για δύο ημέρες, ας καταλάβουμε πώς αυτή λειτουργεί.

 

Πάρτε, για παράδειγμα, μια κατάσταση στην οποία ο γιατρός αποφασίζει ότι σε μια διήμερη θεραπεία είναι ασφαλές να συλλέξει έως και 5.000 τριχοθυλάκια, δεν συλλέγει και τα 5.000 σε μία μόνο μέρα και στη συνέχεια τα εμφυτεύει κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της επέμβασης, γιατί τότε θα προκύψει μια κατάσταση στην οποία μερικά από τα τριχοθυλάκια να βρίσκονται έξω από το σώμα για πολύ καιρό (γι 'αυτό η θεραπεία χωρίζεται σε δύο μέρη).

 

Έτσι, την πρώτη ημέρα της θεραπείας, συλλέγονται περίπου 2.500 τριχοθυλάκια, συνήθως για να χτιστεί η γραμμή των μαλλιών και η πρόσθια  περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι μια ολόκληρη ημέρα θεραπείας είναι αφιερωμένη στο πιο σημαντικό μέρος για μια επιτυχημένη μεταμόσχευση - τη γραμμή των μαλλιών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.

Την επόμενη μέρα, μόνο 2.500 τριχοθυλάκια συλλέγονται ξανά και στη συνέχεια τοποθετούνται από άλλα μέρη, με την χρήση μοσχευμάτων από τη γενειάδα και το στήθος να χρησιμοποιούνται επίσης όπου και εάν είναι απαραίτητο.

 

Ένα άλλο πλεονέκτημα μιας μεγάλης συνεδρίας είναι ότι ο διαχωρισμός σε δύο ημέρες θεραπείας δίνει στην ομάδα περισσότερη φρεσκάδα και ξεκούραση όταν πρόκειται για μακρές διαδικασίες με μεγάλο αριθμό ωοθυλακίων, ειδικά αν πρόκειται για τεχνική DHI που κάνει τη θεραπεία πιο αργή.

 

Εξαιρετικά αποτελέσματα εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα

 

Όταν ένας εξειδικευμένος και έμπειρος γιατρός διαγνώσει και αποφασίσει ότι η δότρια περιοχή είναι αρκετά υγιής και σταθερή, είναι μια ασφαλής και ακόμη και πολύ αποτελεσματική διαδικασία που επιτρέπει εξαιρετικά αποτελέσματα η διήμερη θεραπεία.

 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα υπόκεινται στην απόφαση του γιατρού. Δεν υπάρχει κάτι που να ισχύει για όλους και το κεφάλι κάθε ατόμου είναι μοναδικό, οπότε κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά. Όταν η δότρια περιοχή είναι κατάλληλη για διήμερη επέμβαση (mega session), η θεραπεία μπορεί να σώσει τον ασθενή από μια συμπληρωματική εμφύτευση που θα του κοστίσει δύο φορές περισσότερο και επίσης θα επιμηκύνει τη διαδικασία και το δρόμο προς το τελικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης αλλά το πιο σημαντικό  είναι ότι - μια μεγάλη συνεδρία δίνει στους ασθενείς πιο πυκνά αποτελέσματα με μια εντελώς φυσική εμφάνιση.

Related Posts

Νέα ελπίδα για όσους πάσχουν από τριχόπτωση: Καινοτόμος τεχνολογία μεταμόσχευσης μαλλιών από μια κλινική στην Κωνσταντινούπολη προσφέρει πρωτοφανή αποτελέσματα και δεν είναι τόσο ακριβή όσο νομίζετε!

Μπορείτε πραγματικά να επαναφέρετε τη γραμμή των μαλλιών σας σε αυτό που ήταν; Αυτή η κλινική στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας

Read More