Για πρώτη φορά στην Ελλάδα: H κορυφαία κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο, δημιουργός της μεθόδου DHI Micro Sapphire, ανοίγει επίσημο γραφείο στην Αθήνα!​

Η Διεθνής Κλινική Cosmedica στην Κωνσταντινούπολη, με επικεφαλής τον Dr. Levent Acar, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως ειδικούς στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών και τον εμπνευστή της μεθόδου DHI Micro Sapphire που έχει κατακτήσει τον κόσμο, ανοίγει επίσημο γραφείο στην Αθήνα και προσκαλεί το ελληνικό κοινό για μια συνάντηση προσωπικής αξιολόγησης από κοντά.

Η καινοτόμος μέθοδος του Dr. Acar επιτρέπει στους ασθενείς να απολαμβάνουν πρωτοφανή πυκνότητα τριχοθυλακίων, μεγαλύτερη ποσότητα μαλλιών ανά συνεδρία από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο και ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυσικό αποτέλεσμα

Όπως είναι γνωστό, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών δεν είναι μια νέα ιατρική λύση και υπάρχουν με τη μία ή την άλλη μορφή εδώ και δεκαετίες. Αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, ο τομέας έχει σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο, χωρίς κάποια σημαντική ανακάλυψη.

Οι παλαιότερες και πιο αποδεκτές τεχνικές, οι περισσότερες από τις οποίες αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1970 και έχουν κάπως τελειοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, μπορεί να φέρουν ένα λογικό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών που ενδιαφέρονται για υψηλή πυκνότητα μαλλιών και φυσική εμφάνιση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσοστό απορρόφησης των τριχοθυλακίων δεν είναι αρκετά υψηλό, γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε ένα λιγότερο πυκνό, λιγότερο φυσικό και πάνω απ’ όλα – ανεπαρκές αποτέλεσμα.

Μια νέα μέθοδος που αναπτύχθηκε από έναν από τους κορυφαίους και πιο σεβαστούς γιατρούς στον κόσμο, τον Dr. Levent Acar, παρουσιάζει για πρώτη φορά μια δραματική βελτίωση στην πυκνότητα των μαλλιών και στο ποσοστό απορρόφησης των μοσχευμάτων και των τριχών, επιτρέποντας στους ασθενείς, με μία μόνο θεραπεία, να επιτύχουν πυκνή και φυσική εμφάνιση μαλλιών, με ελάχιστο τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και με σύντομους χρόνους ανάρρωσης.

Λόγο της μεγάλης ζήτησης του ελληνικού κοινού για τη μέθοδο θεραπείας, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες στον κόσμο για μεταμόσχευση μαλλιών, η Κλινική Cosmedica ανοίγει πλέον επίσημο γραφείο στην Αθήνα, το οποίο επιτρέπει στους ασθενείς να απολαμβάνουν μια επαγγελματική προσωπική διάγνωση ακόμη και πριν ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για να πραγματοποιήσουν τη μεταμόσχευση.

Ο Δρ Levent Acar ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο S.i.tri στη Φλωρεντία, 2022
Ο Δρ Levent Acar ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο S.i.tri στη Φλωρεντία, 2022

«Κανείς δεν θέλει να μοιάζει σαν να έχει κάνει μεταμόσχευση μαλλιών»

Από αμνημονεύτων χρόνων, ο στόχος κάθε ασθενούς που επιλέγει μεταμόσχευση μαλλιών είναι να επιστρέψει στην απόλαυση αποτελεσμάτων με γεμάτα, πυκνά και υγιή μαλλιά με φυσική εμφάνιση. Ως εκ τούτου, ο τομέας της έρευνας και ανάπτυξης πάντα επεδίωκε να βελτιώσει την πυκνότητα των μαλλιών, να παράγει μια φυσική γραμμή μαλλιών και φυσικά να επιτρέψει την απορρόφηση του υψηλότερου δυνατού ποσοστού τριχοθυλακίων.

Οι παλιές και γνωστές μέθοδοι, όπως η FUT, η οποία αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970, ήταν πολύ αναποτελεσματικές και άφηναν πολλές ορατές ουλές, μαζί με την χαμηλή απορρόφηση των θυλάκων και των χαμηλών τριχών, γεγονός που οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα που φαινόταν και φαινόταν πολύ αφύσικο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εισήχθη η τεχνολογία FUE, η οποία βελτίωσε τους χρόνους αποκατάστασης, ελαχιστοποιούσε τις ουλές και ανέπτυξε σημαντικά το αποτέλεσμα, χάρη στο γεγονός ότι τα τριχοθυλάκια συλλέγονται ένα προς ένα χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή, η οποία μειώνει το τραύμα στο δέρμα, αλλά εξακολουθεί να μην το εξαλείφει εντελώς.

Τα τελευταία χρόνια, η μέθοδος FUE έχει βελτιωθεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Direct Hair Implantation, ή DHI για συντομία, η οποία για πρώτη φορά κατέστησε δυνατή την πλήρη κατάργηση των τομών και την εμφύτευση των μοσχευμάτων χρησιμοποιώντας ένα εμφυτευτή (ένα ειδικό στυλό εμφύτευσης), το οποίο εισάγει το τριχοθυλάκιο όταν ανοίγει το κανάλι, προστατεύοντας έτσι τους θύλακες των τριχών από βλάβες κατά την εισαγωγή, αφήνοντας ελάχιστες ουλές.

Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο θεραπευτής πρέπει να διατηρεί τον εμφυτευτή στις σωστές γωνίες για πολλές ώρες και να εισάγει κάθε τριχοθυλάκιο ξεχωριστά, εξασφαλίζοντας παράλληλα απόλυτη ακρίβεια. Αυτό συμβαίνει επειδή οποιαδήποτε κίνηση του χεριού μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση της εισαγωγής των τρχιοθυλακίων, να δημιουργήσει λάθος γωνία τοποθέτησης και τελικά να δώσει μια τεχνητή εμφάνιση.

Ωστόσο, η αναβάθμιση της μεθόδου FUE σε τεχνολογία DHI είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 85% απορρόφηση τριχοθυλακίων, μια επαναστατική καινοτομία που την έχει εδραιώσει ως την κορυφαία μέθοδο στον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να ακούγεται περιέργο, αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε οπτικά κάτι που φαίνεται εντελώς φυσικό, όπως ενός ατόμου του οποίου τα μαλλιά δεν έχουν πέσει ποτέ – αυτό είναι ανέφικτο. Ισως γι αυτό έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αποφεύγουν την ιδέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, από φόβο ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν με ένα μέτριο αποτέλεσμα και μια τεχνητή εμφάνιση. Μέχρι σήμερα.

Η μέθοδος που θριαμβεύει επί της γενετικής

Ο Δρ Levent Acar, ο οποίος απέκτησε την εκπαίδευσή του στη Γερμανία και την Τουρκία, ίδρυσε την κλινική Cosmedica στην Κωνσταντινούπολη το 2005 και γρήγορα την μετέτρεψε σε μία από τις καλύτερες και μεγαλύτερες κλινικές στον κόσμο, με επίσημα γραφεία σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι καινοτομίες του Dr. Levent Acar θεωρείται ότι έφερε πραγματική επανάσταση στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών με την συσκευή που ανέπτυξε με σκοπό το άνοιγμα των καναλιών, και του χάρισε το Βραβείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης 2022, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό S.i.tri, την Ιατρική Ένωση Τριχολογίας (Hair Science) στην Ιταλία.

Η νέα μέθοδος, η οποία έλαβε το όνομα DHI micro Sapphire και τα εκπληκτικά αποτελέσματα που παρουσίασαν οι ασθενείς, προσέλκυσαν ειδικούς από όλο τον κόσμο που ήθελαν να ακούσουν περισσότερα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΉ ΤΗΣ COSMEDICA ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Στα τέλη του 2022, για πρώτη φορά, η κλινική ίδρυσε επίσημο γραφείο στην Ελλάδα και εγκαινίασε τα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας. Το επίσημο γραφείο της κλινικής επιτρέπει, για πρώτη φορά, στο ελληνικό κοινό να πραγματοποιήσει μια προσωπική συνεδρία αξιολόγησης και διάγνωσης, από την εξουσιοδοτημένη ομάδα από τον Δρ Acar προσωπικά και τελικά να συντονίσει με τη βοήθειά της την διεξαγωγή της θεραπείας στην εμβληματική κλινική που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών DHI micro Sapphire, μετά από μόλις έξι μήνες

«Η κύρια πρόκληση σε κάθε τεχνολογία μεταμόσχευσης μαλλιών είναι να επιτευχθεί φυσική εμφάνιση μέσα από υψηλής πυκνότητας τριχοθυλακίων, με ασφάλεια και ελάχιστη βλάβη του δέρματος», εξηγεί ο κος Αργύρης Αργυριάδης, διευθυντής του γραφείου της Cosmedica Greece, αποκλειστικού αντιπροσώπου της COSMEDICA Global, ιδιοκτησίας και διαχείρισης του Dr. Acar.

«Αυτή η μέθοδος όχι μόνο εδραιώνει τα πλεονεκτήματα τηςFUE και της DHI σε μια ενιαία μέθοδο – η DHI micro Sapphire συνδυάζει τόσο τις μικροτομές λεπίδων όσο και την εισαγωγή χρησιμοποιώντας έναν εμφυτευτή – μια καινοτόμο συνδυαστική διαδικασία που δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά αλλού και φέρνει αποτελέσματα σε διαφορετικό επίπεδο από αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα».

Η μέθοδος αυτή συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της FUE, όπως τα κανάλια ανοίγματος, τα οποία παράγουν ακρίβεια στις κατευθύνσεις και τις γωνίες, με τα πλεονεκτήματα της DHI, όπως η εισαγωγή του τριχοθυλακίου χρησιμοποιώντας την εμφυτευτή αντί για τσιμπιδάκια.

Για σύγκριση: ενώ η μέθοδος FUE εγγυάται απορρόφηση του 75%-80% των τριχοθυλακίων ενώ η βελτίωσή της με την η DHI, επέτρεψε σχεδόν 85% απορρόφηση – η DHI micro saphire καταφέρνει να φτάσει σε απορρόφηση 97%, ένα ποσοστό που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ αλλού στον κόσμο. Αυτό σημαίνει εκατοντάδες επιπλέον θύλακες που απορροφώνται και στην πραγματικότητα μεταφράζονται σε χιλιάδες επιπλέον τρίχες.

Ο Δρ Acar επιδεικνύει τη συσκευή ανοίγματος καναλιού, μια πατέντα καταχωρημένη στο όνομά του, σε ειδικούς από όλο τον κόσμο
Ο Δρ Acar επιδεικνύει τη συσκευή ανοίγματος καναλιού, μια πατέντα καταχωρημένη στο όνομά του, σε ειδικούς από όλο τον κόσμο

Ονειρεύεστε να επιστρέψετε σε ένα κεφάλι γεμάτο πυκνά και φυσικά μαλλιά;

Θα χαρούμε να σας συμβουλέψουμε και να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία! Αφήστε τα στοιχεία σας και οι ειδικοί της Cosmedica Greece θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Μια συνεδρία – διπλάσιο αποτέλεσμα

Η νέα μέθοδος, μέσω της οποίας το τριχοθυλάκιο προστατεύεται σχεδόν πλήρως με τη χρήση του εμφυτευτή, οδηγεί σε σχεδόν μηδενική θραύση των τριχοθυλακίων και στη δυνατότητα επίτευξης πιο πυκνών και φυσικών αποτελεσμάτων που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η θεραπεία “mega-session”. Eνα mega-session είναι μια πιο «έντονη» συνεδρία, η οποία πραγματοποιείται για δύο συνεχόμενες ημέρες, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου η δυνατότητα της δότριας είναι υψηλή. Δηλαδή, ασθενείς που έχουν υψηλότερη από την κανονική ποσότητα τριχοθυλακίων που μπορούν να συλλεχθούν. Η θεραπεία επιτρέπει στους κατάλληλους ασθενείς να έχουν ένα αποτέλεσμα που συνήθως μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω δύο ξεχωριστών μεταμοσχεύσεων.

«Ο επαγγελματικός όρος είναι DDF, ακρωνύμιο του Double Day FUE», λέει ο κος Αργυριάδης, εξηγώντας ότι «η θεραπεία πραγματοποιείται τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μέρα με τη μέρα, και σε πολλές περιπτώσεις εξοικονομεί τα δύο ταξίδια και τις δύο περιόδους ανάρρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, η απορρόφηση των τριχοθυλακίων μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη».

«Σε αυτή τη μέθοδο, οι ημέρες συγκομιδής και μεταμόσχευσης χωρίζονται στα δύο, γεγονός που καθιστά δυνατή την ασφαλή συγκομιδή υψηλής ποσότητας τριχοθυλακίων, χωρίς κίνδυνο τραυματισμού στη δότρια περιοχή και χωρίς τα τριχοθυλάκια να είναι εκτός σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω το ποσοστό απορρόφησής τους».

Καμία μεταμόσχευση δεν είναι ίδια

«Ο υψηλός ρυθμός απορρόφησης των τριχοθυλακίων και η μεγάλη ποσότητα μεταμοσχευμένων τριχών στο τέλος της διαδικασίας είναι κρίσιμοι παράγοντες για μια φυσική και υγιή πυκνή εμφάνιση, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αιτία – η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να προσαρμοστεί για τον ασθενή» λέει ο κος Αργυριάδης, «Για να φαίνεται η μεταμόσχευση απολύτως φυσική υπάρχουν τόσα πολλά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η δομή του προσώπου, οι μύες του μετώπου, η εθνικότητα, ο τύπος των μαλλιών, η ποιότητα των μαλλιών, το πάχος της τρίχας και η επιλογή της πυκνότητας και της διασποράς».

«Ως εκ τούτου, απαιτείται πολύ υψηλή δεξιότητα, προσεκτικός σχεδιασμός, η υψηλότερη ποιότητα και ακρίβεια του εξοπλισμού και των εργαλείων, ο διαχωρισμός των τριχοθυλακίων κάτω από μικροσκόπιο και άλλες επεμβάσεις που απαιτούν πόρους, εμπειρία και πολλή εξάσκηση και τεχνική» και εξηγεί, «είναι απαραίτητο να συλλέγονται επαρκείς ποσότητες για να φτάσουν οι μέγιστες πυκνότητες κυρίως στη γραμμή των μαλλιών και στην πρόσθια περιοχή, να χρησιμοποιηθούν μαλακά και ισχυρά θυλάκια εναλλάξ, να εμφυτευτούν προς τη σωστή κατεύθυνση, στη σωστή γωνία και στη σωστή κλίση των μαλλιών ειδικά για τον ασθενή… Είναι μια τέχνη από το Α έως το Ω».

«Αν πληρούμε επακριβώς αυτά τα κριτήρια, η μεταμόσχευση θα γίνει τόσο φυσική που κανείς δεν θα υποψιαστεί καν ότι έγινε ιατρική παρέμβαση εδώ», λέει ο κος Αργυριάδης.

«Από την άλλη, η επιλογή ενός μη ιατρικού ή ανεπαρκώς ειδικευμένου ατόμου για την εκτέλεση της μεταμόσχευσης, είτε οφείλεται σε προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων είτε απλώς από έλλειψη γνώσεων και επάρκειας, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες παρενεργειών ή ακόμη και επιπλοκών. Τότε εκ των υστέρων θα είναι πολύ προβληματικό να διορθωθεί μια μεταμόσχευση που δεν σχεδιάστηκε σωστά και έγινε σε μια φθηνή και ερασιτεχνική κλινική.

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να επιλέξετε μια κλινική με εμπειρία και φήμη, με επικεφαλής έναν ιατρό διεθνούς φήμης, με μια εξειδικευμένη και πολύ έμπειρη ομάδα» και καταλήγοντας τονίζει: «Η ποιότητα της μεταμόσχευση δεν αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης, επειδή η ευτυχία και η αυτοπεποίθησή του κάθε ατόμου είναι ανεκτίμητη».

Ονειρεύεστε να επιστρέψετε σε ένα κεφάλι γεμάτο πυκνά και φυσικά μαλλιά;

Θα χαρούμε να σας συμβουλέψουμε και να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία! Αφήστε τα στοιχεία σας και οι ειδικοί της Cosmedica Greece θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Related Posts

Νέα ελπίδα για όσους πάσχουν από τριχόπτωση: Καινοτόμος τεχνολογία μεταμόσχευσης μαλλιών από μια κλινική στην Κωνσταντινούπολη προσφέρει πρωτοφανή αποτελέσματα και δεν είναι τόσο ακριβή όσο νομίζετε!

Μπορείτε πραγματικά να επαναφέρετε τη γραμμή των μαλλιών σας σε αυτό που ήταν; Αυτή η κλινική στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας

Read More